Agenda

24 augustus 2017


Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

Dinsdag 30 juni stond in teken van het afscheid van groep 8. In de middag werd de musical gespeeld voor groep 1-7 en in de avond voor de familieleden.
Na afloop was er op school een buffet voor de kinderen en ouders en werd er persoonlijk stilgestaan bij elk kind. Tevens werden de gemaakte filmpjes vertoond.

Foto's van de musical vind je hier
Foto's van het afscheid vind je hier

De film van de lipdub vind je hier
De film van de bonte avond vind je hier
De afscheidscompilatie vind je hier


Portretten

Portretten

Helaas ging het bezoek van de schoolfotograaf niet door en werd deze uitgesteld naar het volgende jaar. Tóch wilden we de kinderen van groep 8 nog op hun best op de foto zetten!


Verjaardag meester

Verjaardag meester

Woensdag 24 juni vierde meester Wouter zijn (verlate) verjaardag. Deze werd bij de familie Nijlant gevierd met diverse spelletjes! Het was een geslaagde ochtend.


Sportdag

Sportdag

Ook meester Joost heeft foto's gemaakt!


Ameland dag 3

Ameland dag 3


Ameland dag 2

Ameland dag 2

We gingen in de avond een dropping doen dat houdt in dat je wordt gedropt in het donker
Je kreeg 5 dingen mee en als de juf, meester of de ouders je zagen dan moest je één ding inleveren!
Toen we klaar waren gingen we pingpongen en de jongens gingen Black Jacken met meester Wouter. Daarna gingen we naar boven om te gaan…………..KETEN!!!!!!!
Nu gaan we naar Nes om lekker naar winkeltjes te gaan en daarna gaan we wad lopen!

Noor&Fleur


Ameland dag 1

Ameland dag 1

Vandaag was een leuke dag. Eerst werden we met de auto naar de boot gebracht. Toen we de boot op en vaarden we naar Ameland. toen we aankwamen huurde we fietsen. We fietsten met z'n allen naar onze verblijfplaats. toen we aankwamen kregen we een rondleiding door het huis. Daarna gingen we naar de Eendenkooi. Daar hebben we veel informatie gekregen over eenden en een rondleiding door de eendenkooien. Toen het voorbij was fietsten we met z'n allen naar het strand. Daar hebben we lekker gezwommen in de zee. Toen fietsten we naar huis en ging iedereen douchen. Daarna hebben we lekkere macaroni gegeten. na het eten hebben we samen met een andere school leuk gevoetbald en gepraat. Het was een leuke dag en we hebben nu al zin in de komende dagen!

Nadine & Dide


Vogels kijken in de uiterwaarden

Vogels kijken in de uiterwaarden

Vrijdag 22 mei zijn we met groep 7 en 8 naar de uiterwaarden geweest om de natuur en de vogels te bekijken.
Popko Hut en nog een gids van IVN Wijhe-Olst hebben ons veel verteld: over zomer- en winterdijken, weidevogels, bosvogels, watervogels, hun biotoop en nog veel meer.

Zo hebben we geleerd dat vogels 3 V's nodig hebben om zich thuis te voelen in een gebied: veiligheid, voortplantingsmogelijkheden en voer.
Deze zijn er in onze uiterwaarden natuurlijk genoeg.

Ook hebben we gekeken naar de grassen, planten en bloemen en zijn we heerlijk dan de dijk afgerold.
Echt een lekker middagje in de natuur.

Woensdag 3 juni is bij het infocentrum een IVN slootjesdag voor kinderen, samenvallend met de IJsselnatuurkids. Vind je het leuk om mee te doen? Meld je dan aan bij Michiel Faber.


Paastoernooi

Paastoernooi


Meiden 7-tal toernooi

Meiden 7-tal toernooi


Voorleeskampioen Olst-Wijhe

Voorleeskampioen Olst-Wijhe

Dinsdag deed ik mee aan de voorleeswedstrijd. Ik moest als derde voorlezen. Nadat eerst zes mensen hadden voorgelezen was er een kleine pauze. Daarna moesten nog drie kinderen voorlezen en toen was er een grote pauze. De jury ging toen overleggen. Na een half uurtje waren ze klaar. Ze riepen eerst alle kandidaten naar voren en bij iedereen gaven ze wat tips. Toen zeiden ze dat ik gewonnen had en ik was superblij.


Werkstukken UPDATE!

Werkstukken UPDATE!

Ze zijn af! Het was een groot succes als je kijkt naar de eindresultaten van de wereldgebouwen! Klik op de foto's voor het eindresultaat.


Sneeuw!

Sneeuw!

De eerste echte sneeuw op het plein zorgde voor de nodige sneeuwpret. Het is nog niet goed genoeg om naar de dijk te gaan om te gaan sleetjerijden, maar hopelijk kan dit snel!


Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

Vanwege de Nationale Voorleesdagen heeft groep 8 voorgelezen aan de kinderen uit de kleuterklassen. Omdat het zo'n groot succes was zal dit de komende tijd vaker gebeuren.


Bezoek Groene Welle

Bezoek Groene Welle

Maandag 19 januari hebben we met de klas een bezoek gebracht aan de Groene Welle in Zwolle. Hier hebben we een aantal mini-lessen gevolgd. We werden goed rondgeleid door onze oud-leerling Stein.
We hebben 'vakken' wiskunde, wereldoriëntatie, bloemschikken, plantenteelt, verzorging en reptielen bezocht. Het was een leuke afwisselende middag.


Werkstukken

Werkstukken

Zoals elk jaar wordt er aandacht besteed aan het maken van werkstukken waarbij de kinderen gebouwen mogen nabouwen die kenmerkend zijn op onze wereld.
Er is onder gekozen voor het Vrijheidsbeeld, Tower Bridge, Big Ben, Toren van Pisa, Petronas Towers, Golden Gate Bridge, Chinese Muur en Taj Mahal. Op de foto's staan een voorlopige tussenresultaten.


Sinterklaas

Sinterklaas

Ook dit jaar bracht sinterklaas weer een bezoek aan onze klas. Op de foto's volgt een beeld van het optreden van groep 8: een quiz met 'BN' ers'.


Rots en Water

Rots en Water

Maandag 10 november is het Rots & Watertraject afgesloten. In 10 weken tijd hebben de kinderen gewerkt aan een stuk zelfverdediging, opkomen voor zichzelf en hebben vertrouwensoefeningen gedaan.
Na het vele oefenen werd er in deze laatste les een kleine presentatie gegeven van hetgeen er geleerd is en tot slot werden de certificaten uitgedeeld.


Bezoek Capellenborg

Bezoek Capellenborg

We zijn op dinsdag 11 november naar de Capellenborg geweest.
Eerst moesten we naar binnen de jas ophangen en je kreeg wat drinken, koekje en een rugtas. Daarna gingen we naar een theatervoorstelling die je op 13 december ook in Wijhe kunt zien. Toen gingen we naar theater daar gingen we oefeningen doen. Na theater gingen we naar aardrijkskunde, je moest er een kaart invullen. Daarna Gingen we naar Nederlands en daar moest je dingen in het woordenboek opzoeken. Tenslotte gingen we naar wiskunde daar deden we coördinaten.

Stijn


Mediawijsheid

Mediawijsheid

Tv, internet, social media, apps, games en smartphones: de mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekten leerlingen van groep 7 en 8 in het mediawijsheidspel: MediaMasters 2014.

We hebben o.a. geleerd wat tags zijn, een scoop, en dat je niet zomaar muziek van iedere zanger onder je eigen YouTube filmpje mag zetten zonder toestemming van de maker.

Als thuismissie kon je allerlei spelonderdelen doen, en ook een Ouder-Kind Quiz invullen.
Met deze opdrachten hebben we extra jokers verdiend.


Bezoek aan Carmel College

Vandaag vrijdag 31 oktober zijn we naar het Carmel College Salland in Raalte geweest.
We hadden allemaal aparte groepjes en je zat dan met andere scholen bij elkaar in. We gingen met iedereen fietsen en moesten om 7:55 vertrekken. Het was een best lang stuk.
Ik had zelf eerst met mijn groepje drama daarna hadden we techniek en wetenschap, en toen nog mens en maatschappij. Toen had iedereen pauze. Na de pauze had ik en mijn groepje Duits en als laatste nog gym. De rest van de klas was ook opgedeeld in aparte groepjes. Die hadden bijvoorbeeld geen Duits maar Engels of Frans.
Ik vond het zelf een hele leuke dag. Ik denk de rest ook.

Tessa


Techniekprijs voor Esmée

Techniekprijs voor Esmée

Met haar mooie Sketch Up ontwerp heeft Esmée een eerste prijs in de wacht gesleept bij de prijsuitreiking van de Sallandse Techniekdagen 2014.

Gefeliciteerd Esmée, knap gedaan joh!


Survivalzwemmen

Op de laatste dag van het zwemmen moesten we survival zwemmen. Iedereen moest kleren aan en daarmee gingen we zwemmen onze juf deed ook mee. We werden in twee groepjes verdeeld .de ene groep ging op laarzen en vuilniszakken drijven en de andere gingen. En de andere moesten eerst met een koprol het water in en daarna door het gat duiken toen moest je over de mat en een pop opduiken toen moest je weer op een mat en zo kwam je op de kant als je op de kant was moest je door een band springen weer door een gat en daarna ringen opduiken en toen was je klaar.

Foto's van het survivalzwemmenWelkom bij groep 8 '14-'15