vlnr: Laury, Tara, Joost, Niels, Jorn, Donell, Thijs, Thijs, Nika, Marit, Marieke, Maarten, wes, Sam, Thijs, juf Kristy, meester Wouter, Teun, Jeppe, Dennis, Siem, Kasper, Roos, Rachov, Rick Onderaan vlnr: Bram, Madelief, Fleur, Luna, Ellen, Romy


Agenda

24 augustus 2017


Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

Een avond met een lach en een traan... het afscheid van de kinderen van groep 8.
Meester Wouter en juf Kristy hadden weer een leuke compilatie gemaakt van foto's van vroegâh en nu, filmpjes en lipdubs. Superleuk!

lipdub:
fotocompilatie:
fotocompilatie 2:

Het groepsboek uitdelen aan het einde van de avond, papier eraf en lachen om jezelf als kleuter.

Als school kregen we een mooie fotoverzameling met portretten van de toekomstige brugpiepers.

Ouders die afscheid nemen: bedankt voor vele jaren betrokkenheid bij activiteiten van school en veel geluk in de toekomst!


Afscheidsmusical

Afscheidsmusical


Kamp groep 8 - dag 3

Kamp groep 8 - dag 3

Op vrijdag 9 juni moesten we weer naar huis..


Kamp groep 8 - dag 2

Kamp groep 8 - dag 2

Dag 2:

Om 8 waren we aan het ontbijten. Na ongeveer drie kwartier waren we klaar met ontbijten. Om half 11 gingen met de fiets naar de eendenkooi. De man die onze gids was heette Gert. Eerst vertelde hij wat dingen over eenden en daarna gingen we naar de eendenkooi. Hij had ook 2 honden Tessa en Tommie. Die waren heel schattig. Het was best saai de eendenkooi. Toen we weer bij het huisje waren gingen we eerst eten en daarna overleggen of we nog gingen wadlopen of naar een zwembad gingen. Ik wou heel graag wadlopen, maar de andere kinderen wouden naar een zwembad. We gingen naar het zwembad, ik vond dat super stom. Het zwembad had maar 1 bad en 1 glijbaan. De glijbaan was wel stom maar je kon er heel snel vanaf glijden. Ik wou wel veel liever wadlopen. Meester en juf dachten dat het niet door zou gaan, maar het ging wel door dus ze moesten er wel voor betalen. Omdat ze daarvoor moesten betalen konden we ook geen dropping meer doen ofzo. Toen we weer terug waren bij het huisje aten we soep met bolletjes met knakworst. Na het eten ging ik, Roos, Icil, Laury, Nika, Kasper en Lilian naar het strand. Het was best mooi weer. Toen we bij het strand waren gingen we lekker zwemmen. Het was op het begin super koud, maar later was het wel warmer. Eerst waren mijn benen bijna paars. Na 20 minuten gingen we weer naar het huisje. Gelijk onder de douch. Na het douchen gingen we black jack doen, dat is een super leuk spel. Na black jack gingen we voetballen. Roos had gescoord en Bram had een weddenschap als Roos nog een keer scoorde kreeg ze 10 euro. Roos had even later nog een keer gescoord, maar Bram wou toen geen 10 euro meer geven. ’s Avonds gingen we nog meer spelletjes doen.

Van Marit


Kamp groep 8 - dag 1

Kamp groep 8 - dag 1

Dag 1:

Op 7 juni gingen we met groep 8 op kamp. We waren met 17 personen, veertien kinderen en drie begeleiders. Met zijn allen werden we weggebracht met auto’s naar de boot in Holwerd. Dat duurde best wel lang. Vanuit Holwerd gingen we met de boot naar Ameland. Die tocht duurde drie kwartier. Op de zee woei het heel hard. Toen we de boot afgingen moesten we onze bagage in een kar doen die achter de auto naar onze kampeerboerderij werd gebracht. Vervolgens gingen we onze fietsen ophalen. Vanuit de fietsenverhuur gingen we naar onze kampeerboerderij. Daar moesten we even wachten. Toen we naar binnen mochten gingen we de slaapkamers verdelen. De grote kamer voor acht personen was voor de meiden en de twee kamers voor vier personen was voor de jongens. Ik zat met Dennis, Niels en Jeppe in een kamer van vier. We zetten onze bagage neer pakten onze spullen uit en gingen weer naar beneden. De eigenaresse legde ons de regels uit. Vervolgens gingen we een beetje chillen. Niet veel later gingen we naar ‘de hoofdstad’ van Ameland het heette Nes. Daar mochten we vrij rondlopen. Ik kocht twee souvenirs een Donald Duck pocket en een kapotte zeehond. Die zeehond had ik kapot gekocht, dus wou is hem omruilen, maar dat mocht niet. Later gingen we weer terug naar onze kampeerboerderij. We namen een route via het strand. We gingen ook langs de Vleijen dat is een soort speeltuin. Daar aangekomen gingen we weer chillen. ’s Avonds aten we macaroni, die was wel lekker hoor! Na het eten gingen we weer chillen. Toen gingen we voetballen. Daarna gingen we een vossenjacht doen ons groepje bestond uit Tara, Dennis, Jeppe en ikzelf. We waren een beetje heel erg verkeerd gereden en hadden maar 1 van de 4 personen gevonden. We waren de tijd vergeten dus kwamen we te laat aan op de plek waar we een kwartier eerder moesten zijn. ’s Avonds gingen we weer chillen. Meester vertelde spookverhalen daarna gingen we slapen. Veel mensen lagen daarvoor al in bed. Toen later ging meester met een bal tegen de ramen van de meiden aangooien. Die gilden en renden in het rond ze waren bang. De volgende morgen waren Dennis en ik tegelijk wakker en het was licht dus gingen we naar beneden, toen kwamen we er achter dat het 5 uur was. Dennis en ik gingen maar slapen op de banken die daar stonden, want in onze kamer was het heel warm.

Van Siem


Schoolreisje groep 7

Schoolreisje groep 7

Op vrijdag 2 juni is groep 7 naar het Go-Challenge park in Heino geweest voor een actief en sportief schoolreisje. Een laagte parcours, hoogteparcours, kanoën, een klimmuur en steppen, de leerlingen hebben het allemaal gedaan!


ROVA

ROVA

Groep 7/8 is op maandagmiddag 22 mei naar de ROVA geweest. Op deze middag hebben ze van alles geleerd over het belang van afvalscheiding en over de manier van werken op de ROVA in Zwolle.


Regiofinale Dalfsen

Regiofinale Dalfsen

Op 10 mei ging het meidenteam vol sportief enthousiasme de strijd aan met verschillende tegenstanders. Het zonnetje begon te schijnen, ouders stonden aan de kant voor support en de coach was actief zijn team aan het trainen. Helaas haalden we net niet genoeg punten voor de kruisfinale maar aan de inzet van het team heeft het zeker niet gelegen!


Paastoernooi

Paastoernooi

Groep 5-6-7-8 hadden woensdag 19 april het paastoernooi.
Je kon mee doen met handbal of voetbal. Bij voetbal en handbal deden kinderen mee uit groep 5-6-7-8. De voetballers team 1 werden 2de en team 2 werd 3de. Bij de handbal werd team 1 2de en kregen een beker en team 2 werd 3de en kregen een handbal.


Veldtocht speurtocht en voorstelling

Veldtocht speurtocht en voorstelling


Carnaval in de klas

Carnaval in de klas

Op zaterdag 25 en zondag 26 februari hadden veel leerlingen al meegelopen met de optocht, maar op dinsdagmiddag vierden we carnaval met de hele klas én met de hele school. In de klas hebben we eerst nog druk geoefend met het dansje en daarna gingen we met zijn allen naar de gymzaal. In de gymzaal werd de middag aan elkaar gepraat door de presentatoren Niels en Nika, de middag werd gevlogt door Bram, de prins van onze school, Thijs, nam deel in de jury en de andere leerlingen van groep 8 vormden de raad van 11. Er werden verschillende optredens gedaan door alle klassen en de sfeer zat er goed in. Na de optredens hebben we even wat gedronken in de klas en daarna mochten we terug naar de gymzaal voor de prijsuitreikingen. Meester Jerom heeft de prijs voor best verkleedde leerkracht gewonnen, groep 4 heeft de 1e prijs gewonnen met het dansje en Evi en Puk hadden gewonnen omdat zij het meest origineel verkleed waren! Na de prijsuitreiking werd er volop in de polonaise gelopen. Al met al was het een erg leuke en gezellige carnavalsmiddag. Alaaf!


Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd

Op vrijdag 14 oktober was de voorleeswedstrijd in de gymzaal. Er deden in totaal drie groepen mee met van elke klas twee kinderen. In de jury zaten juf Kristy en juffrouw Lisa. De kinderen die mee deden waren Puck en Esmee uit groep 6, Luna en Thijs Elshof uit groep 7 en Nika en Marieke uit groep 8. Het was moeilijk kiezen voor de juffen maar uiteindelijk heeft Marieke gewonnen zij was door naar de voorleeswedstrijd Olst-Wijhe.

De week voor de wedstrijd ben ik, Marieke, naar de workshop geweest voor de echte finale. We kregen allemaal tips van een mevrouw die ook in de jury zat. Daarna hebben we een filmpje van Jacq Vriends gekeken waarin hij allemaal tips gaf voor in het lezen. De week daarna was het zover, de echte finale! Er deden 11 kinderen waaronder vijf uit Wijhe. Nadat de eerste helft was geweest hadden we een korte pauze en daarna waren de andere vier. Ik was zelf na de pauze aan de beurt en heb voorgelezen uit het boek Botje van Janneke Schotveld. Toen iedereen was geweest ging de jury overleggen en kregen we allemaal een roos en een oorkonde en werd er bekent wie er had gewonnen. Zijne van de Matzer in Wijhe heeft gewonnen, hij had super gelezen en hij had een leuk stukje uitgekozen uit het boek Roald Dahl.


Bezoek Groene Welle

Bezoek Groene Welle

Groep 8 is op vrijdag 27-01-2017 naar de Groene Welle geweest voor de open lesmiddag. Hier hebben ze verschillende mini-lessen gevolgd om een indruk te krijgen van al het leuks wat de Groene Welle te bieden heeft.

Van Tara:

Vrijdag 27 januari zijn we met de hele klas naar de Groene Welle geweest. Als eerste zijn we naar het reptielenverblijf geweest. We mochten verschillende dieren aaien. Over de tafel liepen 2 grote schildpadden en 1 kleine. Toen de tijd om was moesten we onze handen insmeren met een soort zeep. Daarna gingen we naar geschiedenis en aardrijkskunde. Daar moesten we een blad in vullen over Columbus. Het was best wel saai. Na geschiedenis en aardrijkskunde gingen we naar het vak bloem. Daar moesten we in verschillende stappen een boeket maken. Vervolgens gingen we naar wiskunde. Daar moesten we met rietjes verschillende ruimtelijke figuren maken. Ik had een piramide gemaakt. Tot slot hadden we pauze. Het was een leuke dag.

Van Siem:

We gingen op vrijdag naar de Groene Welle in Zwolle. We gingen als eerste naar de reptielen dat vond ik heel erg leuk er kwamen op een tafel schildpadden en je mocht een slang aaien. Dat vond ik het leukste van de dag. Daarna gingen we naar geschiedenis en aardrijkskunde dat ging over Columbus. Vervolgens gingen we naar bloem daar maakte we een mooi bloemstukje maken. Na bloem gingen naar wiskunde we moesten van rietjes ruimtelijke figuren maken. Daarna gingen we naar verzorging daar deden we een quiz. Als laatste gingen we naar de kassen daar kregen we veel te zien. We mochten ook witlof eten het was redelijk lekker. Toen was de dag op de Groene Welle.

Van Dennis:

Ik vond het leuk om daar naar die school heen te gaan. Want ik wil er zelf ook wel heen, omdat ik van de natuur en dieren hou. Daarom ga ik naar die school, want daar kan je iets met groen doen. Het is ook groene inrichting, want er staan heel veel planten binnen maar ook buiten. Ze doen ook heel veel met planten kweken en ze verbouwen ook zelf nog groente en fruit. Je leert ook koken en andere huishoudt dingen zoals schoonmaken, en als je nog een huisdier hebt ook nog verzorgen. Maar ik wil toch wel het liefst wat met dieren doen.
Toen we er waren gingen we ons eerst verzamelen toen iedereen er was werden we begeleid door leringen van die school we gingen eerst naar de reptielen. Je mocht ook slangen en schildpanden en nog een hagedis aaien. Ik deed dat allemaal. Na de reptielen gingen we naar de Geschiedenis en aardrijkskunde. Dat vond ik niet echt heel leuk maar dat zijn wel de hoofdvakken net als wiskunde Engels en Nederlands enz. Na geschiedenis en Aardrijkskunde gingen we naar koken. Daar deden we een quiz over eten en ik vond dat ik niet goed had na gedacht want ik en Siem hadden de laagste cijfer van de groep met nog wat andere. Na koken gingen we naar de kwekerij dat was wel interessant.

Van Marit:

27 januari gingen we naar de Groene Welle in Zwolle. Met 3 auto’s . Mijn moeder ging ook mee. Als eerst gingen we naar de reptielen. Daar mocht je de dieren aaien. De dieren die je mocht aaien waren: een dier dat op een kameleon leek ik weet niet hoe het beest heette, slangen en nog schildpadden. Als 2de gingen we naar ‘bloem’. Een meisje in de eerste klas ging uitleggen hoe je een soort boeketje maakte. Bij mij mislukte het natuurlijk helemaal. Het was wel leuk om te doen. Als derde gingen we naar verzorging. Daar kregen we les over hoe je gezond moet eten. We moesten een Quiz doen. Ik ging met Laury en we waren gedeeld eerste met Niels en Jeppe. Als 4de gingen we naar geschiedenis. Ik vind geschiedenis niet leuk dus heb er niet veel over te vertellen. Ten slotte gingen we naar de kassen. Het waren hele leuke stoelen. Je mocht ook nog witlof eten ik had het ook geprobeerd. Ik kon het beter niet doen. Het was super leuk !!!!!!!!!!


Trampoline spingen

Trampoline spingen

Op woensdag 25 januari kunnen de kinderen van groep 7/8 gratis trampoline springen in sporthal De Lange Slag in Wijhe. De leerlingen die mee willen doen kunnen zich opgeven met naam, school en klas door een mail te sturen naar sportstimuleringbo@uthuus.nl


Cellencomplex en rechtbank

Cellencomplex en rechtbank

Bezoek aan rechtbank Zwolle

Om half 9 kwam de politie bij ons in de klas om ons op te halen om naar Zwolle te gaan. We gingen met een echte politiebus! Toen we er waren gingen we eerst kijken hoe zo’n bus er vanbinnen uitziet. Daarna gingen we naar de cellen kijken, er was zelfs een kindercel daar waren mooie muurschilderingen ook lag er een stapel donalddukies in de cel. Luna wilde er graag blijven, omdat er leuke donaldduckjes lagen. Toen gingen we naar een wat grotere cel waar alleen een bankje stond, waar vluchtelingen konden zitten voor ze naar de rechter gingen om te kijken of ze konden blijven in Nederland. Nadat we in de cellen waren geweest gingen we naar de spiegelcel waar mensen konden zien wie de dader was, zonder dat het slachtoffer gezien werd.

Toen we klaar waren gingen we naar de oude rechtzalen waar eerst het ISALA stond. Daar mochten we de zitting echt naspelen. Renske was de Voorzitter, Marieke en Luna waren de Raadsheren en Ypke was de verdachte. Er waren ook microfoontjes waarin je kon praten. We kwamen erachter dat Ypke koekjes had gestolen en dat rechter zijn nog best moeilijk is. Na het rechtertje spelen hebben we politie-tenues aangekregen, en dat was erg leuk, Renske had de hoogste rang, dat kon je zien aan haar streepjes op haar shirt. Daarna hebben we met de medepolitiemannen wat chocomelk gedronken. Toen we het drinken ophadden gingen we richting school.

Het was een geweldige dag!!!!


Kanjer van de week

Kanjer van de week

Kanjer van de week

Op school hebben we een kanjer van de week,
Als je kanjer van de week bent gaan de kinderen uit je klas complimenten aan je geven dat schrijven we dan op en komt achter in de klas te hangen.
Als je de kanjer van de week bent dan mag je ook iets mee nemen om te laten zien in de klas. Laury had bijvoorbeeld haar hond Guus mee genomen, Sam de hond Axl. Ik zelf heb mijn papegaai Karel mee genomen naar school.
Hij vond het volgens mij erg leuk in de klas!!!

Groetjes Roos


Bij Sinterklaas in de spelzaal

Bij Sinterklaas in de spelzaal


Surprises en Sinterklaas

Surprises en Sinterklaas

Sinterklaas in groep 7/8

Sinterklaas 2016 - van Roos

5 december was sinterklaas bij ons op bezoek. Hij kwam samen met zijn 2 pieten in een auto het plein op lopen. Een van de pieten was op zoek naar juf Marloes want hij was verliefd, hij heeft juf Marloes ten huwelijk gevraagd maar juf vond dat niet zo’n goed idee omdat zij natuurlijk juf is, maar toch zijn ze getrouwd voor een dag. En in plaats van bloemblaadjes had sinterklaas met rijst gestrooid.

Surprises
Daarna gingen we de surprises uit pakken, dat deden we met een dobbelspel. Er waren superleuke surprises gemaakt. Ik had de surprise voor Thijs gemaakt. Die van mij was gemaakt door Tara ze had ook een heel leuk gedicht gemaakt. Meester had ook een heel leuk cadeau gekregen hij had een konijnenhok die was gemaakt door Niels één van zijn cadeautjes was een tasje met het Eagles logo erop en daar onder zijn naam. Juf deed mee met groep 7 ze had van Madelief een wasmachine gekregen, en als cadeau een kalender. Meester Brian had ook een sinterklaas gekregen als surprise, hij was gemaakt door Thijs van Delden, als cadeau kreeg hij een nakijk pen.

Boom whackers
Na het overblijven gingen we naar de gymzaal samen met groep 5-6-7-8.We gingen toen een soort toneelstuk of liedje laten zien. En het kon ook zijn dat je naar voren werd geroepen door sinterklaas. Groep 5 en 6 gingen een toneelstuk doen.
En groep 5 en 6 gingen ook nog een dans/lied doen, de pepernotensamba. En groep 7 deed een rap over zwartepiet.
En wij als groep 8 deden zie ginds komt de stoomboot en dan met een Boom Whacker. Dat zijn een soort van buisjes.
Het was een superleuke dag!

Sinterklaas 2016 - van Marieke

We begonnen met lootjes trekken drie weken voor 5 december, ik trok Jeppe. We hadden twee weken om een surprise te maken. Ik heb voor Jeppe een hondje een hondje gemaakt. De woensdag voor 5 december moest iedereen zijn surprise meenemen om in de surprise uit te stallen in de gymzaal. Ik vond mijn surprise echt super leuk.
5 december
Toen de bel ging bracht iedereen eerst zijn tas naar binnen en kwam sinterklaas het schoolplein op en hebben we liedjes voor hem gezongen. Daarna gingen we naar de klas bezig met de surprises. We mochten allemaal om de beurt dobbelen gooide je 2-4-6 mocht je een surprise pakken als je een van de andere getallen had dan gebeurde er niets en moest je de dobbelsteen doorgeven. Er waren hele leuke surprises gemaakt. Ik had een erg leuk gedicht met bij elke letter van mijn naam iets positiefs. Jeppe was ook erg blij met zijn surprise ik had een hond voor hem gemaakt.
Daarna hadden wat gedronken en gegeten. Toen hebben we een bingo gedaan waarbij je zelf nummers mocht opschrijven van 1 tot en met 90 als je bingo had mocht je een cadeautje uitzoeken die de kinderen mee hadden genomen waar ze thuis van af wilden. Ik had zelf een oude bidon en een oud kwartet meegenomen.
Toen hadden we de middagpauze en hebben we even lekker buiten gespeeld toen de pauze voorbij was gingen we met de groepen 5 tot en met groep 8 naar de gymzaal. En hebben alle klassen iets leuks voor de sint opgevoerd. Wij hebben met heel groep 8 met de boom crackers zie ginds komt de stoomboot gespeeld. Er mochten ook nog kinderen naar voren en meester Wouter. Daarna zijn we met groep 7/8 naar de gym geweest.
Het was een geslaagde dag.

Sinterklaas 2016 - van Thijs Koerhuis

Toen we ’s ochtends aan kwamen op school gingen we direct naar de klas om de surprises spel te doen. Je kreeg een dobbel steen gooide je 2-4-6 een van die drie mocht je een surprise pakken voor een andere ik heb een PEC ZWOLLE gekregen van Roos. Ik wist dat ze het voor de grap had gemaakt. Want ze weet heel goed dat ik voor Go Ahead Eagels ben. Maar ik kon er zelf ook heel erg om lachen. Toen we bij Sinterklaas kwamen deden we ons stukje. En voor de rest van de middag gingen we naar de gym.


Capellenborg

Capellenborg

Op donderdag 24 november is groep 8 wezen kijken op de Capellenborg. Volgens traditioneel programma hebben de leerlingen zelf gel gemaakt en is er het Capellenborg spel gespeeld tijdens de sportles. Voor de leerlingen is er weer veel om over na te denken gericht op de keuze van de middelbare school..


Schrijver Marc ter Horst

Schrijver Marc ter Horst

Vandaag was Marc ter Horst te gast in onze klas. Marc ter Horst heeft meerdere kinderboeken geschreven, waaronder het boek 'De oma van de oma van mijn oma' en 'Van oerknal tot robot'. Marc heeft ons verteld over het boek 'De oma van de oma van mijn oma' en aan het was er de 'Oma van mijn oma van mijn oma QUIZ'. De quiz was erg leuk, en uiteindelijk heeft Thijs Koerhuis de quiz gewonnen. Na de quiz konden we onze interviewvragen aan Marc stellen, en daarbij zei hij dat wij de klas waren met de meest creatieve vragen. Nadat we alle vragen hadden gesteld, heeft Marc zijn handtekening in het boek 'De oma van de oma van mijn oma' gezet en toen ging hij helaas weer weg.

We gaan na de herfstvakantie zeker nog door met het lezen uit de boeken van Marc ter Horst!


Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd

Vrijdag 14 oktober 2016

Vandaag was de voorleeswedstrijd 2016. Het was een spannende strijd en er zijn verschillende boeken langsgekomen. Nika met De Gorgels, Marieke met Botje, Thijs E met de Afrikaanse Derby, en ik met Hoe overleef ik een gebroken hart. Esmee en Puk deden dit jaar voor proef mee, Puk met een boek van Het leven van een loser en Esmee met Saskia en Jeroen. Iedereen deed erg zijn best. Groep 5 tot en met groep 8 was aan het kijken. In de jury zaten: Juf Kristy en Stagiair Lisa. De wedstrijd was na een half uur ten einde gekomen. Er klonk trommelgeroffel…… De enige echte winnaar is…… Marieke!

Iedereen heeft op zijn allerbest gelezen, maar er kan maar een de winnaar zijn, en dat is Marieke. Marieke ik vond dat je goed je best hebt gedaan en je mag trots op jezelf zijn. Dat mag iedereen trouwens zijn.
Marieke, gefeliciteerd!

Van: Luna


De oma van de oma van mijn oma..

De oma van de oma van mijn oma..

Op 14 oktober komt kinderboekenschrijver Marc ter Horst bij ons in de klas. Ter voorbereiding hebben wij op 3 oktober een verhaal uit zijn boek ‘De oma van de oma van mijn oma’ gelezen. Dit verhaal ging over de ontwikkeling van de fiets en begon met: ‘Mijn oma heeft een elektrische fiets, de oma van mijn oma had een omafiets en de oma van de oma van mijn oma had een hoge bi'. Aan de hand van deze tekst kreeg elk tafelgroepje een denksleutel. Elke denksleutel doet een beroep op een vorm van creatief denken. De leerlingen moesten antwoord geven op vragen als: ‘Wat is de overeenkomst tussen een fiets en een pen?’, ‘Het antwoord is fiets, welke vragen kan je bedenken?’, ‘Hoe komen de kinderen van jouw kinderen naar school’ en ‘Noem 10 dingen die je niet met een fiets kan doen’. De antwoorden waren erg creatief.

Zo bedacht Marit hoe de kinderen van haar kinderen naar school gaan:
‘Ieder huis of gezin heeft een glijbaan die je overal heen laat gaan. Je kan instellen waar je heen wilt. Bij je heb je een knop en dan komt de glijbaan naar je toe. Je bent in een paar tellen thuis.

Op de vraag ‘wat kan je niet met een fiets’ werd er genoemd dat je geen aardappels kan schillen met een fiets, je niet kan paardrijden met een fiets en dat je niet kan jongleren met een fiets.

Het tafelgroepje van Jorn, Sam, Thijs van Delden en Maarten had de vraag ‘Op hoeveel manieren kan je van plek A naar plek B komen?' Zij bedachten dat de vliegende schotel, een raket, een Formule1 auto en een UFO ervoor kunnen zorgen dat je van plek A naar plek B komt.

Al met al was het een erg creatieve en leuke les!


Zwemspelochtend

Zwemspelochtend

Maandag 4 juli was de zwemspelochtend voor groep 5 en 6 op het zwembad.
Er waren leuke spellen uitgezet in het water, maar ook op de kant.
Dankzij de hulp van vier leerlingen uit groep 7 liep het allemaal op rolletjes.
Gelukkig scheen het zonnetje, dus de kinderen hebben zich prima vermaakt!


Schoolreisje Hellendoorn

Schoolreisje Hellendoorn

Donderdag 2 juni zijn we weggeweest naar Hellendoorn als schoolreis….

We begonnen met een normale ochtend naar school .OP school gingen we lezen, kletsen alle normale dingen maar om 9:30 kwamen allemaal 8:30 ouders om ons op te halen. IK zat bij Brams vader in de auto. Na 20 minuten waren we aangekomen in Heldoorn. We waren allemaal actief en hadden er zin in. Voor de ingang stonden honderden kinderen ook op hun schoolreisje te wachten. Eindelijk de poort ging open we konden naar binnen. We verzamelden ons eerst bij een soort groot eetcafé
Daar legden we onze tassen en jassen neer en meteen rennen en springen naar de eerste leukste attractie. Ik stapte met mijn vrienden in grote banden. We waren snel dus wachten hoefde ook niet echt. Yes wij waren ik stapte in en we zagen allemaal grappige gebouwen. eenmaal klaar we gingen door. JA daar een achtbaan riep ik. Lasergamen ja!!. Enzovoort. Ondertussen sloot ik me ook aan bij andere groepjes. NA een hele tijd rondkijken gingen we patat met mayo voor mij. i love mayo met kipnuggets!!!. Toen we hadden gegeten gingen we nog even genieten van een overheerlijk ijsje.
Inmiddels waren we al over de helft van de tijd en ik had alles al gedaan. Dus deed ik nog een paar potjes laser-gamen. IK Hoorde dat we moesten stopen maar ik speelden nog gewoon een potje en zo bleef ik maar denken dus het ging nog wel even door maar na een tijdje was ik het zat dus ging ik naar de groep.
Met de groep vertrokken we naar de auto’s. IK zat bij juf kristen en zo vertrokken we weer naar huis.
IK zag mijn moeder al staan en ging meteen mee met haar naar huis.

Einde!!!!!

Ik rek nog een paar worden want dan heb ik er 300 woorden.

Groetjes Sam


Picasso

Picasso

We zijn eind mei begonnen met Pablo Picasso-kunstwerken.
We moesten een gezicht voor de helft van het papier van voor maken en van de andere kant van het papier van de zijkant maken. Eerst moest je een gezicht maken, toen moest je figuren in het gezicht en om het gezicht maken. Als je daar mee klaar was moest je het met wasco inkleuren, maar wel in verschillende kleuren natuurlijk.

Iedereen was blij met zijn kunstwerk. Juf heeft ze gescand en als je op dit portret klikt, zie je alles.

IcilWelkom bij groep 7/8