Agenda

24 augustus 2017


Fijne vakantie


laatste zwemles groep 4

laatste zwemles groep 4

Leuke activiteiten tijdens de laatste zwemles van meester Joost

1. waterpolo
2. vlot bouwen
3. wedstrijdje flipperen terwijl je band voortduwt
4. boot varen
5. duiken door gat en hoepels


schoolreisje Julianatoren

schoolreisje Julianatoren

Het was een super schoolreisje, het weer was geweldig en iedereen was goed gemutst. Voor het eten liepen de kinderen met hun begeleider in groepjes rond. Na het eten mochten ze zonder begeleider het park door. Dat was natuurlijk een feest, zelf bepalen waar en met wie je in ging: het reuzenrad, het spookslot, de achtbaan enz. Het was niet druk in het park. De kinderen konden alle attracties (meerdere keren) uitproberen.


Twente Clinic

Twente Clinic

Lieve FC Twente wij vonden de oefentraining super leuk. Het parkoers lopen voral.we snapte het snel. En we konden het goed. Nu zijn we ook een beetje voor FC Twente. met dribbelen moesten we van links naar rechts heen-en-weer passen soort pingping dans. Het zag er heel grappig uit. Van Don en Chiel

de training was heel leuk
ik kan nu ook beter voetballen
het parcour was leuk
met die ladder was best moeilijk
vont dat sprinten leuk
weet nu ook wat dribbelen is :)
de hesjes vont ik ook mooi
maar wist niet bij welk nummer bij welke speler hoort
groetjes timo

Lieve fcTwente we vonden de clinic heel leuk en we vonden vooral het parcour het leukste En ook het dribblen En wij zijn ook heel blij met de cadeaus En wij vonden het heel leuk bedacht met de foto. En wij hopen dat jullie snel weer treug komen
Groetjes Liz en Evi ????????????


de veldtocht

de veldtocht

Dinsdagmiddag 21 maart zijn we met de groepen 3 en 4 met auto's naar het bezoekerscentrum van den Nul geweest. Eerst gingen de kinderen in groepen een speurtocht doen, waarbij ze manden moesten vlechten, kapotte potten van klei weer in elkaar moesten puzzelen, met ooievaars geklepper een woord raden, eendjes hengelen en hoefijzerwerpen. De voorwerpen horende bij de spelletjes kwamen weer in de voorstelling Hieronymus Haakmat terug.


tennisles

tennisles

Met de klas naar de tennisbaan, het was erg gezellig, al was het nog wel een beetje koud. Er werd ze spelenderwijs wat kneepjes bijgebracht. Veel kinderen lieten al een mooie slag zien en blijken er gevoel voor hebben.


carnaval groep 4

carnaval groep 4

zo zagen we eruit met de carnavalsmiddag op school.


open gymles

open gymles

Deze week konden ouders, opa's en oma's meedoen met of kijken bij een gymles gegeven door de vakdocent. Bij ons is dat meester Joost. Het was erg gezellig, leuk dat jullie er waren.


TTV Wijhe spelletjesochtend

TTV Wijhe spelletjesochtend

Aan de spelletjesochtend hebben van de Jozefschool deelgenomen:

Hidde Nijlant, Niels Hakvoort, Nout Bosch, Lynn Bongers, Teun Veldhuis en Tessa van de Vegte.

Hierbij won Tessa de vierde prijs en mocht een beker in ontvangst nemen.


Sinterklaas spelzaal

Sinterklaas spelzaal


sinterklaascircuit

sinterklaascircuit

Woensdag 30 november hebben we een sinterklaascircuit gehad. De kinderen konden in groepjes drie onderdelen doen. Pepernootletter maken, een schoen beschilderen en levend sinterklaas ganzenbord.
Fijn dat zoveel ouders konden helpen om het circuit tot een succes te maken.


acrobatiek

acrobatiek

met de kaarten van meester Joost konden de kinderen veel uitproberen. Er werd goed samen gewerkt en je moet van elkaar op aan kunnen.


Fijne Herfstvakantie

Fijne Herfstvakantie

We kunnen terugkijken op een leuke en goede start van dit schooljaar.
We zijn er trots op hoe hard de kinderen hebben gewerkt Toppers!!!
Nu genieten van een welverdiende vakantie.

groeten van
Juf Marilyn en Juf Annelie


oma Riki vertelt

oma Riki vertelt

De Oma van Hidde is vrijwilliger bij het Wijhes Museum. Ze heeft veel spullen van vroeger meegenomen en er over vertelt.
Ze heeft verteld van de school van vroeger, het speelgoed en hoe het vroeger warm werd in huis en gekookt werd.


bewegingsles met ouderen

bewegingsles met ouderen

de helft van de klas mocht meedoen met een bewegingsles voor ouderen. De ouderen en de kinderen hebben genoten. Het is leuk om samen een activiteit te doen.


spelletjes van vroeger

spelletjes van vroeger

In het kader van de Kinderboekenweek zijn er een aantal opa's en oma's bij ons in de klas geweest.
Eerst hebben ze nog kort iets verteld over hun eigen schooltijd. Daarna zijn hebben we verschillende spelletjes gedaan van vroeger.
Sjoelen, mens-erger-je-niet-ganzenbord, stelten lopen en een puzzel aap-noot-mies.
Het was een zeer geslaagde ochtend.


voorlezen door opa's en oma's

voorlezen door opa's en oma's

Voordat de opa's en oma's kwamen zijn we eerst druk geweest met het smeren van krentenbrood en het kleuren van een bedankkleurplaat.

De opa's en oma's hebben eerst verteld hoe het vroeger op school was. Een aantal zaten op een jongens of meisjesschool en anderen zaten op een gemengde school, waar de meisjes aan de ene kant van het lokaal moesten zitten en de jongens aan de andere kant. Er werd les gegeven door meesters, juffen, maar ook door nonnen en fraters. Bijna alle oma's vertelden over de handwerkles die ze kregen, breien, haken en borduren. De meeste opa's en oma's luisterden vroeger goed. Er was ook een opa die vroeger wat ondeugend was.
De kinderen vonden het leuk te horen over vroeger.

Het voorlezen in kleine groepjes vond iedereen erg gezellig.


5 oktober Dag van de Leraar

5 oktober Dag van de Leraar

Wat een verrassing vanmorgen in de klas. De ouders en kinderen hebben aandacht besteed aan de Dag van de Leraar. Alle kinderen hebben een compliment op een blad geschreven en die in de complimentenboom gehangen. Fijn om gewaardeerd te worden. We hebben er van genoten en de boom zal nog lang in de klas staan, zodat we er van kunnen blijven genieten.
Ouders en kinderen van groep 4: Bedankt.


samen spelen

samen spelen

Het schooljaar is weer begonnen en de jongens hebben elkaar met het spelen weer gevonden.
Samen een 'bunker' maken van de bladeren die al van de boom zijn gevallen.
Binnenkort zullen er meer foto's volgen.


schoolreisje Dinoland

schoolreisje Dinoland

Donderdag 2 juni 2016 was het dan eindelijk zover! Groep 3 mocht op schoolreisje naar DINOLAND! Het park was nog maar net geopend, wij waren de derde school die op bezoek kwam.
Wij hadden die dag het rijk bijna voor ons alleen, wat fijn! Zo konden we het park goed ontdekken. We hebben veel dino's gezien, zelfs een die bijna echt leek. Gelukkig zat die vast in een kooi.
Je kon goud zeven, edelstenen in het zand zoeken, een skelet uitgraven, spelen met water en zand. Spelen in een grote speeltuin en binnen was er ook nog van alles te beleven. Een dag om nooit meer te vergeten!
We hebben een super fijne dag gehad!


Henny Schaapman

Henny Schaapman

Dinsdag 23 mei, 2016 kwam kunstenares Henny Schaapman bij ons op school. Samen met de kleuters keken we naar het werk van Henny. Ze had allemaal vreemde vogels meegenomen. Het waren verschillende schilderijen, allemaal heel erg mooi. Tot slot mochten we samen een vreemde vogel maken. Henny begon met het tekenen van een vogel. Daarna kregen we allemaal de krijtstift in de hand en mochten we de vreemde vogel steeds iets mooier maken. Heeft u de vreemde vogel al gezien? Hij staat in de bieb! 's Middags hebben we tijdens de tekenles zelf een fantasiedier bedacht en getekend. We mochten alleen gebruik maken van de primaire en secundaire kleuren. Vorige week waren we al druk in de weer geweest met het mengen van deze kleuren. Wij beginnen al op echte kunstenaars te lijken!


Schoolzwemmen

Schoolzwemmen

De eerste twee zwemlessen zitten er al op! We hebben baantjes gezwommen en zelf al met flippers aan gezwommen! Het was de eerste dag 26 graden en ook vorige week hadden we lekker weer, dat was heel fijn.
Wat ook fijn is, is de hulp van de ouders bij het aankleden van de kinderen. Zeker groep 3 kan nog wel wat hulp van de ouders gebruiken. Sommige kinderen moeten nog leren zichzelf aan te kleden, andere hebben last van de kou. Dus hulpouders: Namens alle kinderen hartelijk dank voor het rijden en het helpen in de kleedkamers!


Lente Circuit

Lente Circuit

Dinsdagmiddag was het zover. We hadden weer circuit. Dit keer een lentecircuit. De kinderen uit groep 2 deden gezellig met ons mee. We zaten in groepjes van 4 kinderen en een leerling uit groep 7 of 8. Samen hebben we verschillende activiteiten gedaan en kregen we nog iets lekkers van de juf.
Het was weer een heel gezellige middag!


Judoles van Renate

Judoles van Renate

Vorige week dinsdag en donderdag mochten we een Judoles volgen bij Renate in de sportschool. Renate van der Steege is al jarenlang actief in de judowereld. Ze heeft zelf de bruine band, dus ze kon ons veel leren.
We vonden het ontzettend leuk! Want bij judo ben je aan het stoeien, moet je jezelf beheersen en samenwerken. Judo is goed voor de motoriek, sociale vaardigheid en het in positieve omgaan met agressie.

Er kan elk moment gestart worden met judo, vanaf 5 jaar, voor jongens en meisjes.
Je mag drie judolessen gratis lessen volgen om te zien of judo echt iets voor je is. Dus is judo in Wijhe iets voor jou? Dan is dit je kans!

Judovereniging Wijhe
06-15132165
0570-523762


Paascircuit, 14 maart 2016

Paascircuit, 14 maart 2016

Maandag 14 maart hadden we voor de derde keer een circuit in groep 3. We werden eerst in groepjes verdeeld en deden allemaal activiteiten die met Pasen te maken hebben:
We speelden verschillende spellen, mochten buiten eieren zoeken en eieren schilderen.

Samen met Mees, Sven, Joes, Chimene en Jot uit groep 8 hebben we een heel gezellige middag gehad!


Caranval 2016

Caranval 2016


Kerstcircuit

Kerstcircuit

Wegens succes herhaald!

We hadden samen zo genoten van het gezellige pietencircuit dat we vanmiddag een kerstcircuit hebben gehouden. Samen met een leerling uit groep 8 mochten we weer verschillende onderdelen langs. Bij iedere onderdeel konden we een sticker verdienen. We zijn bezig geweest met veel verschillende gezelschapsspelletjes, bijvoorbeeld een kerst woorden kwartet en een kerst ganzenbord. Ook mochten we een mooie ster vouwen en versieren met glitters. De mama van Sam hielp ons hierbij. Natuurlijk werden we ook getrakteerd op een glas ranja met een kerstkrans.
We hebben een heel gezellige middag gehad en zitten al helemaal in de kerstsfeer, dus.... laat de kerst maar komen!

Dank jullie wel voor jullie hulp: mama van Sam, Nina, Anne, Evi, Jary, Joost en Tijs! We vonden het gezellig dat jullie bij ons in de klas waren!


Sinterklaasfeest met groep 3 en 4

Sinterklaasfeest met groep 3 en 4

We vierden het Sinterklaasfeest samen met groep 4 en onze ouders in de spelzaal.
We zongen liedjes en speelden een toneelstukje voor de Sint over pepernoten die verdwenen waren. Ook hadden we een versje ingeoefend over een baby-pietje.
De kinderen van groep 4 deden 2 vrolijke liedjes met een dansje.
Een aantal kinderen mocht bij de Sint komen om een praatje te maken en Hovseb leerde de Sint hoe je "goedemorgen" zegt in het Armeens.
Het was een heel gezellige ochtend!


Het sinterklaasfeest in groep 3

Het sinterklaasfeest in groep 3

In de klas hebben we 's morgens eerst bingo gespeeld. Het was de ALLER- ALLERLEUKSTE SINTERKLAASBINGO.
Om half 10 hoorden we plots een enorme bons op de deur
en daar kwam Piet binnen. Hij bracht ons een doos vol cadeautjes en een lange brief van de Sint. Toen de juf de brief had voorgelezen, mochten we de cadeautjes uitpakken. We waren allemaal erg blij en tevreden met het mooie cadeau.
Om 10 uur gingen we naar de spelzaal om samen met groep 4 en Sint en de Pieten het feest verder te vieren.


Pietencircuit

Pietencircuit


Dinsdagmiddag 1 december hadden we een pietencircuit.
We gingen in kleine groepjes verschillende onderdelen langs, samen met een jongen of meisje uit groep 8. Wat hebben we genoten! We mochten pepernoten bakken, een pietenbakje maken en een heel leuk sinterklaas ganzenbord spelen, waarbij we pepernoten konden verdienen. Ook mochten we koekhappen, kregen we wat te drinken en hebben we spelletjes gespeeld. Kortom, het was een heel geslaagde middag! We willen ook de mama van Anne en de mama van Sam nogmaals hartelijk danken voor alle hulp!

En we wensen natuurlijk iedereen een hele fijne pakjesavond!


Streetwise

Streetwise

Op woensdag 15 oktober hebben we met groep 3 ANWB Streetwise gehad in de sporthal. We hebben geleerd om veilig over te steken tussen twee geparkeerde auto's door en bij een zebrapad. Goed kijken naar links, rechts en links of er een auto aankomt. Leren oversteken bij een zebrapad met een verkeerslicht voor auto's en voetgangers. Kijken naar de bestuurder....geeft de bestuurder een teken dan mag je pas oversteken.
We hebben ook nog kennis gemaakt met pop Albertina. Zij had 's morgens geen zin om in de gordel te gaan en had daarom een lesje nodig. Terwijl de kinderen netjes in het zitje in de gordel zaten, vloog Albertina bij het remmen telkens met haar hoofd tegen het dashboard.


Welkom in groep 3

Welkom in groep 3

Lynn, Liz, Cas, Timo, Fenna, Hovseb, Sam
Anne, Teun, Senne, Niels, Evi, Mels, Sanne
Robby, Bram, Kylan, Tessa, Nout, Don, Stijn

We maken er een fijn schooljaar van!

Groetjes juf Tineke en juf Rini


Juffendag einde schooljaar

Juffendag einde schooljaar

Tien juni hebben we juffendag gehad. Het was superleuk! En wat een boel thee hebben we gekregen, zijn we dan grote theeleuten?!

Ook het lentepad was erg leuk!

Dank voor iedereen namens de kleuterjuffen voor een zeer geslaagde dag!!!Welkom bij groep 4